Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ioan-Aurel Pop, reales președinte al Academiei Române. UPDATE: Noua conducere
09.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 4 mai 2022, în cadrul Adunării Generale au fost aleși, prin vot secret, cei patru vicepreședinți și secretarul general, care, alături de președintele Academiei Române, vor alcătui Biroul Prezidiului.

Rezultatele votului sunt:
– academician Răzvan Theodorescu: vicepreședinte;
– academician Mircea Dumitru: vicepreședinte;
– academician Marius Andruh: vicepreședinte;
– academician Nicolae-Victor Zamfir: vicepreședinte;
– academician Ioan Dumitrache: secretar general.

***

Marți, 5 aprilie 2022, Acad. Ioan-Aurel Pop a fost ales pentru un nou mandat de președinte al Academiei Române, cu durata de 4 ani, potrivit unui comunicat.

Adunarea Generală a Academiei Române, alcătuită din membri titulari, membri corespondenți și membri de onoare, și-a exprimat opțiunea cu o majoritate de 142 din 157 voturi exprimate.

Ioan-Aurel Pop a declarat pentru agrepres.ro: ”Realegerea a fost dificilă pentru mine, în primul rând ca decizie de a candida, pentru că e o foarte mare răspundere. Preşedinţia Academiei Române e o răspundere excepţională. În ochii poporului român, Armata, Biserica şi Academia sunt instituţii iubite, de la care se aşteaptă foarte mult şi asta înseamnă că preşedintele Academiei are o răspundere extraordinară în faţa Adunării Generale, adică în faţa colegilor academicieni, dar şi în faţa societăţii. Pentru că la noi, la români, Academia este o instituţie care e ‘suflet din sufletul neamului’, cum ar zice George Coşbuc, adică prezentă în viaţa socială, o instituţie care oferă soluţii pentru rezolvarea unor probleme din societate, în primul rând legate de învăţământ, de sănătate, de cultură, de promovarea valorilor, de nivelul de educaţie ş.a.m.d. Aşadar, este o onoare deosebită pe care mi-au confirmat-o colegii mei, dar e şi o mare răspundere pe umerii mei şi sper, nădăjduiesc să pot face faţă şi să răspund încrederii cu care m-au înconjurat.

Sunt proiecte strategice ale Academiei Române – care merg înainte – privind cercetarea ştiinţifică, consacrarea celor mai importante valori, acordarea titlurilor de doctor şi doctor abilitat celor mai buni dintre candidaţi. Merg înainte strategic liniile directoare ale Academiei. Avem şi noutăţi, de exemplu sprijinirea tinerilor. Academia Română are legături cu elevii. Secretarul general, academicianul Dumitrache a promovat ideea premierii tinerilor, ideea încurajării lor. Tinerii elevi vin spre Academia Română, iar unii dintre ei, cei mai buni, primesc burse din partea Academiei, sunt încurajaţi să devină studenţi eminenţi, studiind pe cât se poate în România şi să îngroaşe apoi numărul cercetătorilor institutelor Academiei.

Vrem să începem măcar în acest an construcţia unei noi aule a Academiei Române, să consolidăm clădirea veche în care ne aflăm acum, pe Calea Victoriei şi care să devină o clădire simbol, un fel de templu al Academiei, un muzeu în care să fie depuse obiectele de preţ pe care le are şi pe care nu le poate expune în acest moment în spaţii adecvate. Prin urmare, o nouă aulă a Academiei Române, în curtea Academiei Române, va fi cumva o încununare a unor eforturi pe care le depunem şi atunci ne vom mişca între tradiţie şi inovaţie. Vom avea spaţii foarte bune, adecvate secolului al XXI-lea şi erei digitalizării, alături de spaţiile noastre tradiţionale, care arată zestrea Academiei Române, moştenirea sa istorică.”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti