Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

Responsabilul pentru executarea hotărârilor CEDO s-a întâlnit cu șeful Cancelariei Prim-ministrului
05.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 5 aprilie 2022, Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Prim-ministrului, a avut o întrevedere de lucru cu o delegație a Consiliului Europei, condusă de Christophe Poirel, Director pentru drepturile omului și responsabil pentru executarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, potrivit unui comunicat.

Schimbul de opinii a avut drept obiectiv evaluarea stadiului executării de către România a hotărârilor CEDO, în contextul în care se înregistrează unele întârzieri în implementarea anumitor hotărâri ale Curții.

Șeful Cancelariei Prim-ministrului a dat asigurări asupra atenției Guvernului și eforturilor susținute ale autorităților române de a proceda la corectarea rapidă a întârzierilor în cauzele complexe care nu și-au găsit soluționare de foarte multă vreme.

Demnitarul a evidențiat importanța executării de către statul român a hotărârilor Curții, afirmând că îndeplinirea acestei obligații este menită și să consolideze încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

În context, ministrul Mircea Abrudean a arătat că executarea de către România a hotărârilor CEDO este un fundament esențial al consolidării și funcționării eficiente a statului de drept, obiectiv pe care actualul Guvern și l-a asumat ferm și responsabil. Acest angajament a fost clar marcat de decizii recente luate în sprijinul reformei justiției.

În discuția aplicată a fost subliniată importanța acordării unei atenții prioritare acelor cauze naționale care sunt legate de respectarea drepturilor cetățenilor la proprietare, a drepturilor societăților private, dar și în general, la respectarea drepturilor fundamentale ale omului în România.

Totodată, părțile au reafirmat principiul de bază al funcționării statului, conform căruia cetățenii sunt egali în fața legii, iar statul este responsabil de asigurarea măsurilor adecvate și corecte pentru asigurarea respectării acestui principiu fundamental.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti