Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Buzău. Nu orice violență exercitată de un membru de familie conduce la insituirea unui ordin de protecție
07.04.2022 | Cristina BLACIOTI

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Buzău a hotărât că nu orice violență exercitată de un membru de familie – sau de o persoană asimilată acestuia,  asupra altei persoane este aptă prin ea însăși să conducă la instituirea unui ordin de protecție. Violențele exercitate de un membru de familie trebuie să aibă o anumită intensitate, să fie îndreptate împotriva vieții, integrității fizice sau psihice ori libertății persoanei și să o pună pe aceasta într-o stare de pericol concret și actual – pericol ce nu ar putea fi înlăturat decât prin instituirea ordinului de protecție. În speță, nu a fost făcută dovada stării de pericol iminent, iar, deși probele administrate în cauză confirmă faptul că pârâtul a avut un compotament necorespunzător față de reclamantă în timp ce se afla în locuința familiei, nu s-a făcut nicio dovadă din care să rezulte că există suspiciunea ca, în lipsa măsurilor de protecție, viața, integritatea fizică și psihică, precum și libertatea victimei sunt puse în pericol. Astfel, nu au fost îndeplinite condițiile cumulative ale emiterii unui asemenea act. (Sentința civilă nr. 4708 din 13 septembrie 2021, pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Buzău, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti