Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Consultare publică ref. prima strategie națională de inteligență artificială
06.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 5 aprilie 2021, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au organizat, la Cluj-Napoca, o consultare publică privind obiectivele și principalele direcții de acțiune conturate până în prezent pentru prima strategie națională de inteligență artificială (AI), ca parte a proiectului „Cadru Strategic pentru adoptarea și utilizarea de tehnologii inovative în administrația publică”, potrivit unui comunicat.

Scopul consultării: consolidarea colaborării dintre mediile public, privat și academic, printr-un efort concertat care să cristalizeze direcțiile și livrabilele necesare pentru dezvoltarea și implementarea soluțiilor AI în societate și în economia românească.

Dragoș Vlad, președintele ADR: ”Inteligența artificială este o parte esențială a procesului de transformare digitală, iar beneficiile utilizării tehnologiilor AI pentru autoritățile administrației publice locale sunt substanțiale. Dialogul cu participanții și stakeholderii ne permite identificarea oportunităților și provocărilor pe care tehnologiile inovative le prezintă pentru administrație, mediul de afaceri și mediul academic. Inteligența Artificială are capacitatea de a revoluționa activitatea instituțiilor publice.

Marcel Boloș, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (intervenție online): ”Inteligența artificială, blockchain, internet of things – folosirea acestor tehnologii de ultimă generație și consolidarea cooperării interinstituționale vor încuraja cercetarea, inovarea și digitalizarea în administrație. Știm cu toții cât de complex este procesul de transformare digitală. Dar acest proces este ireversibil, așa cum ne-o demonstrează exemplul altor state membre ale Uniunii Europeane care au parcurs etapele transformării digitale în sectorul public. Felicit ADR și UTCN pentru acest proiect care contribuie, fără îndoială, la consolidarea e-guvernării în România.”

Daniela Popescu, prorector al UTCN: ”Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Autoritatea pentru Digitalizarea României au reuşit să pună în comun expertiza şi cunoştinţele acumulate la nivelul organizaţiior din sectorul public, din zona academică și din sectorul privat . Această asociere asigură realizarea în primul rând a unui conținut de calitate, dar în egală măsură va evidenţia preocupările și necesitățile fiecărui actor relevant din societate şi economie cu privire la digitalizare din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative.

Consultarea publică a fost dedicată administrației publice locale, cu participarea reprezentanților la vârf din partea consiliilor județene și a municipiilor.

Secţiuni: C. administrativ, Cyberlaw, Data protection | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO