S-a constituit Comitetul interministerial pentru aplicarea sancţiunilor internaţionale
08.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Parta I nr. 345 din 7 aprilie 2022 a fost publicată Decizia nr. 269/2022 privind constituirea Comitetului interministerial pentru aplicarea sancţiunilor internaţionale.

Coordonarea Comitetului este asigurată de către un consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, desemnat prin ordin al şefului Cancelariei Prim-Ministrului.

Obiectivul Comitetului: identificarea de soluţii pentru conformarea şi armonizarea deciziilor necesare implementării eficiente a sancţiunilor internaţionale, instituite prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate în baza capitolului VII din Carta ONU, precum şi a măsurilor restrictive autonome ale Uniunii Europene, stabilite prin actele juridice adoptate în cadrul Politicii Externe şi de Securitate Comune.

Atribuţii:
a) asigură implicarea tuturor entităţilor cu atribuţii în ceea ce priveşte punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale;
b) propune adoptarea unor reglementări specifice şi/sau modificarea cadrului legislativ aplicabil, ca măsuri necesare pentru punerea în aplicare a sancţiunilor internaţionale;
c) analizează şi identifică soluţii pentru gestionarea implementării sancţiunilor internaţionale, astfel încât să existe un impact cât mai redus asupra economiei naţionale.

Comitetul se reuneşte în şedinţe de lucru săptămânal şi ori de câte ori este nevoie, în format fizic sau online.

Secţiuni: Drepturile omului, Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO