Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

UNBR. Întâlnire de lucru ref. accesul gratuit al avocaților la datele ANCPI. UPDATE: Ordinul privind aprobarea condițiilor de acces la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară
18.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 15 aprilie 2022, Uniunea Națională a Barourilor din România a adus la cunoștința avocaților ordinul privind aprobarea condițiilor de acces la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară care a intrat în dezbatere publică și care va fi adoptat după parcurgerea acestei proceduri, potrivit unui comunicat.

Urmare întâlnirii de lucru și discuțiilor la nivel tehnic între reprezentanții UNBR și cei ai Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate, la nivelul UNBR au fost luate toate măsurile tehnice pentru verificarea calității de avocat cu drept  de exercitare a profesiei precum și pentru operaționalizarea accesului tuturor avocaților interesați, pe bază de credențiale individuale, în așa fel încât după finalizarea procedurii privind dezbaterea publică a ordinului și intrarea în vigoare a acestuia să se poată proceda la aplicarea imediată a art. 3 alin. (6) din Legea nr. 264 din 5 noiembrie 2021, pentru modificarea și completarea Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, precum și pentru modificarea art. 121 din Legea fondului funciar nr. 18/1991.

După intrarea în vigoare a ordinului, Uniunea Națională a Barourilor din România va iniția programe de pregătire privind accesul și operarea sistemului.

***

Luni, 11 aprilie 2022, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și cei ai Uniunii Naționale a Barourilor din România, potrivit unui comunicat.

Discuțiile din cadrul întâlnirii au vizat următoarele aspecte:

1. Conținutul ordinului prin care se permite accesul avocaților la seturile de date și modul de operare a bazei de date ANCPI, ca urmare a promulgării Legii nr. 264/2021 din luna noiembrie 2021; ordinul va fi pus în cel mai scurt timp în dezbatere publică, urmând ca după parcurgerea acestei proceduri să fie adoptat.
2. Aspecte practice privind accesul avocaților la baza de date și operațiunile la care avocații vor avea acces.
3. Garanțiile privind calitatea de avocat a utilizatorilor care vor avea acces la seturile de date, în vederea eliminării riscului ca persoanele fără drept de exercitare a profesiei de avocat să aibă acces la date.
4. Modalitățile tehnice concrete de transmitere a fluxurilor de date.
5. După intrarea în vigoare a modificărilor stabilite, organizarea de sesiuni de instruire privind accesul și operarea sistemului.

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO