Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Legalizarea copiilor hotărârilor judecătorești cu semnătura electronică este disponibilă la Curtea de Apel Alba Iulia
12.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Drept civil, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

La Curtea de Apel Alba Iulia este disponibilă eliberarea și comunicarea în format electronic a copiilor hotărârilor judecătorești legalizate cu mențiunea definitivă și cu semnătură electronică, potrivit unui comunicat.

Justițiabilii au posibilitatea astfel să obțină mai facil și mai rapid copii legalizate după hotărârile judecătorești, fără a mai fi necesară deplasarea la instanță, cu respectarea următorilor pași:

I. Completarea unei CERERI cu indicarea ADRESEI DE E-MAIL a solicitantului;

Cererea se poate transmite prin orice modalitate disponibilă, recomandabil pe adresa de e-mail (ca-albaiulia@just.ro) sau numărul de fax (0258810286) al instanței iar modelul de cerere este disponibil pe site-ul propriu (www.curteadeapelalbaiulia.ro) sau pe Portalul instanțelor de judecată (http://portal.just.ro).

II. Atașarea dovezii calității solicitantului;

Doar părțile din dosar sau reprezentanții acestora pot formula cerere prin urmare este necesară atașarea unei copii a actului de identitate a părții solicitante respectiv, a împuternicirii sau delegației reprezentantului, după caz, pentru verificarea calității solicitantului.

III. Atașarea dovezii achitării taxei judiciare timbru de 5 lei;

Taxa judiciară de timbru de 5 lei, pentru fiecare exemplar de copie după hotărârea judecătorească definitivă, se achită în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află domiciliul sau sediul solicitantului, după caz. Chitanţa sau ordinul de plată, reprezentând dovada achitării taxei judiciare de timbru corespunzătoare, trebuie să cuprindă în mod obligatoriu numărul de dosar în care a fost pronunţată hotărârea a cărei legalizare se solicită.

Cererile de legalizare cu semnătură electronică a copiilor hotărârilor judecătorești se pot adresa exclusiv instanței unde se găsește dosarul la momentul solicitării iar soluționarea cererilor, inclusiv comunicarea pe e-mail a hotărârilor judecătorești legalizate cu semnătură electronică, se realizează în termen de cel mult 3 zile.

Procedura a fost implementată la Curtea de Apel Alba Iulia cu sprijinul colegilor de la Tribunalul Arad și urmează să fie extinsă la instanțele din circumscripție.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti