Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

SmartBill aniversează 15 ani de activitate cu vânzări de 5 milioane de euro și 65.000 de firme în portofoliu
13.04.2022 | SmartBill

JURIDICE - In Law We Trust

SmartBill, cel mai utilizat și apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, aniversează 15 ani de activitate. În tot acest timp, platforma a ajuns la o rețea de peste 65.000 de utilizatori și a susținut digitalizarea IMM-urilor din România, care elimină astfel o bună parte din munca manuală și câștigă timp pentru activități esențiale de business.

Radu Hasan, CEO și Cofondator SmartBill: „Aniversăm 15 ani de activitate și suntem la fel de curioși, perseverenți și entuziaști ca în 2007 când am început. În continuare, scopul nostru este să fim cel mai puternic ecosistem din mediul de business românesc. Ne-am propus să eliminăm munca manuală și să oferim oricărei afaceri posibilitatea de automatizare a activităților administrative, astfel că facem constant pași spre acest obiectiv. Sunt de părere că operațiunile de facturare, gestiune și contabilitate ale unei companii nu ar trebui sa fie dificil de realizat în condițiile actuale, în care tehnologia ne poate ajuta să ne simplificăm cu adevărat viețile și să ne concentrăm pe dezvoltare și îndeplinirea obiectivelor propuse.”

În prezent, prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi, care anual au, cumulat, o valoare de peste 14 miliarde de euro.

SmartBill – primii 15 ani împreună

SmartBill este un demers antreprenorial, pornit prin creativitatea unei echipe formate din trei tineri: Ioana, Radu și Mircea. Aceștia au dezvoltat în 2007, prin forțe proprii, un program de facturare care în numai un an de la lansare a devenit lider pe piața de software din acest domeniu, desemnat de Conta.ro „Cel mai bun software de facturare din România”.

Începând cu 2010, SmartBill deschide premisele unui ecosistem potrivit pentru IMM-urile din România și devine program de Facturare și Gestiune, iar în 2014 migrează în cloud. Din 2017 se lansează și SmartBill Conta, iar platforma aduce pe piața locală prima aplicație de contabilitate disponibilă în cloud. Un an mai târziu, SmartBill atinge un prag esențial și devine cea mai folosită platformă de facturare prin intermediul căreia se facturează lunar peste 500 de milioane de euro. Este mai aproape astfel de obiectivul de a deveni primul ecosistem de business din România.

În cei 15 ani de activitate, SmartBill a primit mai multe runde de finanțare de la business angels și fonduri de investiție din România, de peste 1 milion de euro, iar din 2020 devine parte din grupul norvegian Visma și intră astfel într-o nouă etapă de dezvoltare.

În 2021, SmartBill a avut vânzări în valoare de 5 milioane de euro, în creștere față de 2020, când a înregistrat un volum de până la 3,45 milioane de euro. Compania a marcat momentul aniversar și pe site, printr-o pagină dedicată: https://www.smartbill.ro/primii-15-ani, unde a publicat 15 surprize, câte una pentru fiecare an de activitate.

Despre SmartBill

• Dezvoltat în 2007, de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă, SmartBill este în prezent cel mai utilizat și cel mai apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, cu peste 60.000 de clienți în cloud.

• SmartBill se adresează unei plaje mari de afaceri, de la PFA-uri, companii mici si mijlocii, și până la multinaționale, din toate domeniile de business. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi și se facturează peste 14 miliarde de euro anual.

• În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures,  care au preluat printr-o operațiune de majorare de capital peste 30% din părțile sociale.

În 2020, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din companie, dar fondatorii păstrează controlul

• Compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 17.000.000 de lei, conform ultimului bilanț publicat, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din piața softurilor financiar-contabile.

Secţiuni: Cyberlaw, Fiscalitate, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO