Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Bacău. Persoanele pensionare pot încheia contracte pe perioadă nedeterminată?
18.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bacău a hotărât că încheierea contractului pe durată determinată este doar o posibilitate pentru angajator, dar nu și o obligație prin raportare la persoana pensionară, și că nimic nu-l împiedică pe angajator să încheie cu o persoană pensionară un contract de perioadă nedeterminată. Curtea a constatat că ”prima instanță a apreciat în mod nelegal faptul că dispozițiile art. 83 lit g C. muncii ar prevedea obligativitatea încheierii unui contract pe durată determinată în cazul reclamantei apelante, distorsionând astfel norma legală și ignorând acordul părților în sensul de a încheia un contract pe durată nedeterminată care nu este interzis de lege. Singura deosebire în cazul angajării persoanelor care sunt și pensionare, față de o persoană care nu a ieșit la pensie, este că, în cazul celor dintâi se poate încheia ori un contract pe durată nedeterminată ( regula) ori unul pe durată determinată (cel mult 36 de luni).” (Decizia nr. 148 din 2 februarie 2022, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Bacău, disponibilă pe rolii.ro)

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO