Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Organizarea și funcționarea camerelor de corpuri delicte la nivelul unităților MAI | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
05.08.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Proiecte legislative
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 778 din 4 august 2022 a fost publicat Ordinul nr. 96/2022 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 73/2013 privind organizarea și funcționarea camerelor de corpuri delicte.

În camerele de corpuri delicte se depun spre păstrare bunurile care constituie mijloace materiale de probă ridicate cu ocazia constatării sau cercetării unor infracţiuni, precum și alte categorii de bunuri ridicate potrivit legii de personalul MAI.

Prezentele modificări vizează, printre altele:
– instituirea posibilităţii păstrării registrelor specifice şi în format electronic pentru a facilita accesul la informaţie şi a simplifica procedurilor administrative;
– instituirea posibilității, la nivelul structurilor centrale, ca rapoartele de scoatere a bunurilor din camera de corpuri delicte să se aprobe de către şefii structurilor la nivelul cărora este organizată aceasta, iar nu de către şeful unităţii, pentru asigurarea celerităţii,
– instituirea posibilității ca personalul care a indisponibilizat bunuri însemnate cantitativ sau vehicule să poată solicita structurii de logistică de la nivelul unităţii la care este organizată camera de corpuri delicte asigurarea transportului în condiții de siguranţă, de la locul indisponibilizării până la camera de corpuri delicte.

Intrare în vigoare: 4 august 2022

***

Miercuri, 13 aprilie 2022, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 73/2013 privind organizarea și funcționarea camerelor de corpuri delicte.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti