Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţi

Powered by LIVESCU & ASOCIAŢII

CEDO. Măsuri provizorii în cazul imunității unui judecător al Curții Supreme din Polonia
15.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 14 aprilie 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să indice o măsură provizorie în cauza Stępka v. Poland.

Curtea a cerut Guvernului să se asigure că procedurile privind ridicarea imunității judiciare a lui Andrzej Stępka – judecător la Curtea Supremă – respectă cerințele unui „proces echitabil”, astfel cum sunt garantate de articolul 6 § 1 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în special cerința unei „instanțe independente și imparțiale stabilite prin lege”, și că nici o decizie imediat executorie cu privire la imunitatea sa să nu fie luată de Camera disciplinară a Curții Supreme până la soluționarea definitivă a plângerilor sale de către Curtea Europeană.

Cazul este asemănător cu cel al lui Włodzimierz Wróbel, un alt judecător al Curții Supreme căruia i s-a acordat o măsură provizorie în ceea ce privește procedurile de ridicare a imunității sale de către Curtea Europeană la 8 februarie 2022.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti