Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Sectorului 3 București. Furnizarea contului soției pentru virarea unui împrumut nu justifică emiterea unui ordin de plată în sarcina sa


20.04.2022 | Cristina BLACIOTI
Secţiuni: Banking, Drept civil, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Note de studiu, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Cristina Blacioti

Cristina Blacioti

Judecătoria Sectorului 3 București a hotărât că, având în vedere valoarea mare a sumei împrumutate, nu se poate considera că aceasta este folosită pentru acoperirea cheltuielilor obișnuite ale căsătoriei conform art. 351 din Codul civil, fiind o datorie proprie a debitorului – cel care a încheiat contractul. În speță, obligația de restituire a împrumutului a fost asumată prin contractul de împrumut doar de către debitor, nu și de către soția acestuia, creditorul nefăcând dovada unei datorii comune astfel încât să poată fi obligați împreună la restituire. Cu toate că debitorul a furnizat contul soției pentru a-i fi virat împrumutul, nu se poate impune obligarea în subsidiar a acesteia la plata datoriei. Astfel, instanța a statuat drept îndeplinite condițiile prevăzute de art. 1014 alin. 1 din Codul de procedură civilă pentru emiterea unei ordonanțe de plată numai în sarcina debitorului, creditorul deținând doar față de debitor o creanță certă, lichidă și exigibilă. (Sentința civilă nr. 7915 din 17 iulie 2021, pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București, disponibilă pe rolii.ro)

Cristina Blacioti
Studentă, Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti