Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Emiterea rovinietelor cu titlu gratuit pentru vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecție civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
29.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Monitorul Oficial al României, Proiecte legislative, Război Ucraina, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 409 din 28 aprilie 2022 a fost publicată Procedura de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit, din 20.04.2022.

În contextul conflictului actual din Ucraina, la nivelul Guvernului s-a constituit un task force care are ca principale responsabilităţi monitorizarea situaţiei şi coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcţionării tuturor serviciilor publice. În cadrul reuniunilor acestui task force s-a stabilit să fie întreprinse demersuri în vederea asigurării de sprijin şi asistenţă umanitară pentru cetăţenii afectați de situația din Ucraina.

Astfel, prezenta procedură vizează emiterea rovinietelor cu titlu gratuit pentru vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop.

Intrare în vigoare:  28 aprilie 2022.

***

Luni, 11 aprilie 2022, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii pentru aprobarea Procedurii de emitere a rovinietelor cu titlu gratuit prevăzută la art. 31 alin. (7) din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România

:: Proiectul
:: Nota de fundamentare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti