Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANSPDCP. Operator sancționat cu 1.000 euro întrucât nu a șters un cont de utilizator
19.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. contravențional, Cyberlaw, Data protection, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 18 aprilie 2022, Autoritatea Națională de Supraveghere a anunțat că a finalizat o investigație la operatorul IKEA România S.R.L. și a constatat încălcarea prevederilor art. 12 alin. (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit unui comunicat.

Operatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.949 lei (echivalentul a 1.000 EURO).

Investigația a fost demarată ca urmare a unei plângeri prin care persoana vizată a reclamat faptul că s-a adresat operatorului în vederea ștergerii unui cont de utilizator.

În cadrul investigației efectuate, a reieșit că persoana vizată, prin solicitări repetate, și-a exercitat dreptul de ștergere a datelor sale personale dintr-un cont de utilizator Ikea, creat în baza unei adrese de e-mail.

Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul IKEA România S.R.L nu a făcut dovada că a transmis în termenul legal un răspuns la cererile prin care persoana vizată și-a exercitat dreptul de ștergere prevăzut de art. 17 din Regulamentul General privind Protecția Datelor, ceea ce constituie o încălcare a dispozițiilor art. 12 alin. (3) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

În același timp, în cadrul investigației, operatorului i s-a aplicat și măsura corectivă de a lua măsurile necesare astfel încât să respecte, în toate cazurile, drepturile persoanelor vizate prevăzute de Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti