« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

MAI organizează examen pentru ocuparea posturilor pentru personalul încadrat fără concurs în starea de alertă | Proiect. UPDATE: Publicare în Monitorul Oficial
09.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Covid 19 Legal React, Dreptul sanatatii, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9, Proiecte legislative | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 450 din 5 mai 2022 a fost publicat Ordinul nr. 55/2022 privind modalitatea de organizare și desfășurare a examenului în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, a ocupat fără concurs posturi de execuție pe perioadă determinată în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

În vederea participării la examen, persoanele vizate parcurg, anterior susţinerii acestuia, procedurile de verificare a îndeplinirii condiţiilor referitoare la aptitudinea medicală, fizică şi psihologică.

Probele de examen constau într-un test scris şi un interviu. Testul scris constă în redactarea unei lucrări sau în rezolvarea unui test-grilă. Interviul se realizează conform planului de interviu întocmit de comisia de examen în ziua desfăşurării probei, în acord cu tematica şi bibliografia de examen, pe baza criteriilor de evaluare.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face în maximum 24 de ore de la data susţinerii probei, prin afişare la sediul unităţii organizatoare. Candidatul nemulţumit de rezultatul obţinut poate formula contestaţie, numai în ceea ce priveşte rezultatele proprii, în termen de 24 de ore de la afişare.

Este declarat „promovat” candidatul care a obţinut la proba scrisă şi la interviu cel puţin nota 7,00.

Pentru candidaţii declaraţi „promovat” se încheie contractele individuale de muncă/se emit actele administrative de numire în funcţie, după caz, pe perioadă nedeterminată, în condiţiile legii, potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane.

Intrare în vigoare: 5 mai 2022

***

Miercuri, 20 aprilie 2022, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică Proiectul ordinului ministrului afacerilor interne privind modalitatea de organizare și desfășurare a examenului în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, a ocupat fără concurs posturi de execuție pe perioadă determinată, în unități ale Ministerului Afacerilor Interne.

:: Proiectul
:: Referatul de aprobare

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.