Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Paștele este despre adevăr
22.04.2022 | Emanuel DRĂGAN

Secţiuni: Life, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Emanuel Drăgan

Emanuel Drăgan

“Atunci un Împărat tot ești!” I-a zis Pilat: “Da”, a răspuns Isus. “Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu.” Pilat I-a zis: “Ce este adevărul?” După ce a spus aceste vorbe, a ieșit iarăși afară la Iudei, și le-a zis: “Eu nu găsesc nicio vină în El.” – Ioan 18:37-38

Acest dialog între Mântuitorul, Domnul Iisus Christos, și Pilat, stă la baza celui mai nedrept proces care a avut loc vreodată în istoria lumii acesteia. Este cel mai nedrept nu pentru că probele administrate au fost impresionante, nu pentru că martorii aduși au formulat raționamente inteligente, nu pentru că avocații au fost dintre cei mai buni, nu pentru că judecătorii ar fi fost corupți, ci pentru că Îl are în prim plan pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Christos.

Acest proces este cea mai sângeroasă pată de sânge care poate fi atribuită rasei umane, cea mai nedreaptă judecată, procesul în care s-a încercat înfrângerea adevărului.

Eu sunt calea, adevărul și viața. – Ioan 14:6

Totuși, dacă adevărul ar fi fost înfrânt, astăzi nu am mai avea niciun motiv de sărbătoare, dar, grație puterii lui Dumnezeu și în împlinirea planului Său, Christos a înviat.

Iată paradoxul: Noi, cei ce L-am răstignit pe Fiul lui Dumnezeu suntem aceiași care sărbătorim astăzi moartea și învierea Sa biruitoare. Ce har ne-a fost dat, acela de a înțelege marele rău pe care l-am făcut și noi prin cei ce L-au răstignit atunci și să ne întoarcem de la căile noastre rele.

În aceste momente de sărbătoare, să ne gândim la întrebarea lui Pilat: „Ce este adevărul?și să ne deschidem sufletele noastre spre Cel ce este adevărul, fiindcă adevărul nu este un concept, o idee, o ordine argumentativă, ci adevărul este o Persoană, iar acea Persoană este sărbătoritul nostru: Domnul Iisus Christos.

Avocat Emanuel Drăgan, DOBRE, DAMIAN & ASOCIAȚII
Vice-președinte și fondator Asociația “Corpus Reformatorum”

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti