Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Neatacarea în termen a ordinului de trecere în rezervă vs. acțiune privind refuzul nejustificat de emitere a actului administrativ
22.04.2022 | Alina MATEI

JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că ”lipsa atacării în termen a ordinului de trecere în rezervă nu este de natură să determine respingerea ca inadmisibilă a acţiunii având ca obiect constatarea existenţei unui refuz nejustificat al autorităţii pârâte de emitere a unui act administrativ de remediu, promovată în considerarea aspectelor reţinute în hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului (şi, ulterior, în deciziile penale de revizuire), referitoare la faptele pentru care fusese atrasă, într-o manieră incompatibilă cu exigenţele convenţionale, atât răspunderea penală, cât şi cea administrativă a reclamantului.” (Decizia nr. 1568 din 11 martie 2020, pronunțată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Buletinul jurisprudenței, Culegere de decizii pe anul 2020, ÎCCJ)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO