Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor. Raport anual 2021
21.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Dreptul Uniunii Europene

Miercuri, 20 aprilie 2022, Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a publicat raportul de activitate aferent anului 2021, potrivit unui comunicat.

Raportul evidențiază realizările AEPD în ceea ce privește respectarea de către instituțiile Uniunii Europene a cadrului de protecție a datelor. Raportul subliniază, de asemenea, rolul tot mai important al AEPD în promovarea respectării vieții private și a protecției datelor în legislația UE.

Wojciech Wiewiórowski: „Au trecut câțiva ani de la intrarea în vigoare a unui set de legi ale UE privind protecția datelor. A trecut suficient timp pentru a ne aștepta ca instituțiile UE să se conformeze pe deplin acestor legi. AEPD dorește instituții UE puternice. Totuși, această putere se poate baza doar pe respectarea deplină a legilor aplicabile. Nicio altă bază nu poate aduce rezultate pe termen lung.”

:: Raportul

Cuvinte cheie: , , ,