Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

CJUE. Difuzarea în „streaming” a ședințelor de audiere a pledoariilor, a pronunțărilor hotărârilor și a citirii concluziilor Curții de Justiţie
22.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: CJUE, Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Pentru a facilita accesul publicului la activitatea sa judiciară, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene va oferi un sistem de streaming începând de la data de 26 aprilie 2022.

Pronunțarea Hotărârilor Curții de Justiţie și citirea concluziilor avocaților generali vor fi difuzate în direct pe site-ul său internet. Difuzarea, care nu priveşte în acest stadiu decât cauzele atribuite Marii Camere, va fi activată la începerea ședințelor, conform orarului prevăzut în calendarul judiciar.

Ședințele de audiere a pledoariilor în cauzele atribuite Marii Camere a Curții de Justiţie vor face și ele, în principiu, obiectul unei difuzări înregistrate în cursul unei faze pilot de 6 luni. Ședințele vor putea fi vizionate, după caz, în aceeași zi începând de la ora 14.30 (pentru ședințele care au loc dimineața) sau a doua zi de la ora 9.30 (pentru ședințele care se desfășoară după-amiaza), dar nu vor putea fi consultate ulterior.

Difuzările sunt concepute pentru a permite cetățenilor să urmărească ședințele în aceleași condiţii ca și cum ar fi prezenți fizic. Ei vor beneficia, așadar, de o interpretare simultană a dezbaterilor în limbile necesare pentru buna derulare a ședinței.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti