Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Piperea și Asociații a obținut anularea Ordinului prin care a fost revocat Acad. Nicolae-Victor Zamfir din funcția de director general și președinte al Consiliului de administrație al proiectului „Laserul de la Măgurele”
22.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Piperea și Asociații a obținut anularea Ordinului MEC nr. 4976/14.08.2020, prin care a fost revocat Acad. Zamfir Nicolae-Victor din funcția de director general și președinte al Consiliului de administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizică și inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH, denumit „Laserul de la Măgurele”.

În același timp, Piperea și Asociații a obținut anularea Ordinelor MEC nr. 4977/14.08.2020 şi 3259/11.02.2021, prin care a fost numit un succesor în locul Acad. Zamfir Nicolae-Victor, în funcția de director general interimar și președinte al Consiliului de administrație interimar al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru fizică și inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH, denumit „Laserul de la Măgurele”.

Hotărârea Tribunalului București vine în contextul în care proiectul „Laserul de la Măgurele” se află într-un continuu declin, începând cu momentul revocării Acad. Zamfir Nicolae-Victor din funcția de director general și președinte al Consiliului de administrație.

Acad. Zamfir Nicolae-Victor a fost directorul Institutului de Fizică Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN – HH încă din 2004, an în care a revenit în țară de la Yale University, SUA, unde a fost profesor și cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până 2004. Institutul de Fizică Nucleară este instituția care implementează în România proiectul laserului de la Măgurele (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics ELI-NP), Acad. Zamfir Nicolae-Victor fiind directorul proiectului încă de la lansarea acestuia, în anul 2012.

Laserul de la Măgurele este cel mai mare proiect științific din România. În valoare totală de 356 de milioane de euro, proiectul Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele găzduiește deja cel mai puternic laser din lume și are ca obiectiv realizarea de cercetări în domeniul laserelor și a fizicii nucleare. ELI-NP a atins puterea de 10PetaWatts, cea mai mare putere laser din lume, cu un an înaintea revocării din funcție a Acad. Zamfir Nicolae-Victor și a început experimentele, marcând o premieră în cercetarea mondială și fiind, la acest moment, un centru unic în lume din punct de vedere al tehnologiei, performanței și capabilității tehnico-științifice.

Piperea și Asociații a asigurat asistența juridică și reprezentarea Acad. Zamfir Nicolae-Victor printr-o echipă formată din Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea (Partener fondator) și Florin Ilisie (Senior Lawyer).

Secţiuni: Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Procedură civilă, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO