Secţiuni » Interviuri
Interviuri

Project Justice. Tribunalul Olt: Structura logistică, imobiliară și resursele umane nu sunt suficiente pentru a permite desfăşurarea activității în parametri optimi
26.04.2022 | Robert WILLIAMS

Secţiuni: Interviuri, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Agenția Britanică de Știri News247WordlPress a deschis seria interviurilor denumite generic „Project Justice”.

Tribunalul Olt a răspuns întrebărilor News247WorldPress după cum urmează:

1. Întrebarea „cu ce forțe ați început anul 2022?” este prea generală şi nu vă putem da un răspuns concret în acest sens.
2. Situația posturilor de judecător din cadrul instanței la data de 01.01.2021 este următoarea: în Statul de funcții erau prevăzute la începutul anului 2021 un număr de 29 de posturi de judecător, din care 25 de posturi ocupate şi 4 posturi vacante, pentru ca, la finele anului 2021, urmare a fluctuației de personal, să figureze un număr de 7 posturi vacante. În ceea ce privește situaţia grefierilor şi a celorlalte categorii de personal auxiliar, pentru anul 2021 au fost prevazute un număr de 60 posturi personal auxiliar de specialitate şi conex.
3. Referitor la încărcătura de dosare pentru un judecător, vă comunicăm faptul că încărcătura
medie pe judecător a fost în anul 2021 de 373,6 dosare față de media la nivel național de 491,6 dosare (volumul efectiv de activitate) şi de 594,2 dosare, faţă de 802,9 dosare la nivel național (dacă este vizat şi volumul de activitate adiţional).
4. Structura logistică, imobiliară şi resursele umane de care dispunem în prezent sunt acceptabile, dar nu sunt suficiente pentru a permite desfăşurarea activității instantei în parametri optimi.
5. În ceea ce priveşte alegerile noilor membri CSM, intrebarea dvs. dacă „magistraţii sunt mai
atenți la alegerea făcuta”, este o întrebare care vizează aspecte intime care ţine de persoana fiecărui magistrat, aspecte care nu pot fi evaluate şi cuantificate, pentru a vă oferi un răspuns concret.
6. La nivelul Tribunalulul Olt, nu sunt magistraţi care să-şi fi depus candidatura pentru CSM.
7. Relația cu mass-media, avand în vedere Proiectul TAEJ este în continuare bună, nefiind
identificate schimbări semnificative sub acest aspect
8. Apreciem că educaţia juridică în rândul tinerilor este foarte importantă, însă nu am identificat un anume model de lucru în acest sens.
9. În ceea ce priveşte stadiul proiectelor din mandatul preşedintelui instantei, o mare parte a
proiectelor sunt finalizate, iar altele în curs de executare.
10. În ceea ce priveşte impactul instituţiilor judiciare asupra activității instantei, întrebarea dvs.
este prea generală şi nu vă putem da un răspuns concret în acest sens.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti