Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Mesajul premierului cu prilejul împlinirii a 17 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la UE
26.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 25 aprilie 2022, Guvernul României a dat publicității mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul împlinirii a 17 ani de la semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană: “Se împlinesc 17 ani de la semnarea Tratatului care a consfințit aderarea României la Uniunea Europeană, un moment pe care românii îl așteptau ca pe o șansă concretă de consolidare a democrației și dezvoltare economică.
Privind în urmă la beneficiile pe care ni le-a adus apartenența la Uniunea Europeană, avem suficiente motive să apreciem că a fost o alegere bună pentru România și pentru români: triplarea produsului intern brut al României comparativ cu cel înregistrat la momentul aderării, stabilitate economică și socială, liberă circulație pentru cetățeni, bunuri și servicii, acces liber pe piața unică europeană pentru antreprenorii români și sprijin acordat prin finanțările europene.
România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net, bani europeni utilizați în diferite proiecte care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare și au stimulat inițiativa privată.
În contextul global actual, în care efectele economice și sociale ale pandemiei se suprapun cu criza energetică și cea umanitară provocate de invazia rusă în Ucraina, solidaritatea europeană ne va permite în continuare să susținem reformele necesare de care să beneficieze toți românii și întreaga societate. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiții și reforme, în plus față de celelalte instrumente de finanțare europeană. Inclusiv pachetul de măsuri ”Sprijin pentru România”, destinat protejării cetățenilor și economiei naționale, beneficiază de susținerea europeană. Din cele 17,3 miliarde lei cât reprezintă valoarea întregului pachet, 9 miliarde de lei vor fi asigurate din fonduri europene.
Fie că vorbim despre digitalizare și energie, sănătate și infrastructură, educație și mediu, sprijinul european ne oferă perspectiva unei dezvoltări sustenabile, care își va pune amprenta definitorie asupra modernizării țării și creșterii calității vieții oamenilor.
Guvernul României rămâne ferm angajat obiectivului de a proteja cetățenii și a susține economia, prin investițiile finanțate de la bugetul de stat și din fonduri europene. Responsabilitatea noastră este să continuăm acest parcurs european al României, fapt asumat și prin obiectivele incluse în Programul de Guvernare și în total acord cu orientarea majoritar pro-europeană a cetățenilor români.
La Mulți Ani, România în Uniunea Europeană!
La Mulți Ani românilor ca cetățeni europeni!”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti