Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Asociațiile și fundațiile pot deconta cazarea refugiaților ucraineni


26.04.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 394 din 21 aprilie 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 532/2022 privind modificarea art. 2 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 315/2022 pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locațiile stabilite de comitetele județene/al municipiului București pentru situații de urgență pentru cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina și care nu solicită o formă de protecție potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Prezenta hotărâre modifică normele referitoare la decontarea cazării refugiaților ucraineni, în sensul aplicării acesteia și în cazul asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, puse la dispoziţie de către instituţiile sau autorităţile publice centrale sau locale, de către operatorii economici publici sau privaţi ori de către asociații sau fundații, este în sumă de 50 de lei/zi/persoană.

Modificarea legislativă a fost decisă având în vedere faptul că, printre locațiile stabilite de
comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă în condițiile OUG nr. 15/2022, se regăsesc unități de cazare aflate în gestiunea unor asociații sau fundații.

Intrare în vigoare: 21 aprilie 2022

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti