« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul București. Libertatea de exprimare vs. dreptul la respectarea vieții private
27.04.2022 | Alexandru SIMA

Drept Timisoara
Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Media & Publicitate, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Publicarea online a rechizitoriului în articole de presă, precum și a unor înregistrări audio-video referitoare la fapte ce constituie obiectul unui dosar penal nu reprezintă o ingerință în dreptul la viață privată al reclamantului, înscriindu-se în sfera dreptului la liberă exprimare.

Astfel, fiind învestit cu o cerere de ordonanță președințială prin care s-a solicitat eliminarea din mediul online a fotografiilor, înregistrărilor și articolelor publicate despre reclamant, Tribunalul București a decis că, atâta timp cât contribuie la o dezbatere de interes general despre o persoană publică, acestea sunt justificate, deși reprezintă o ingerință în dreptul la viață privată. În speță, Tribunalul a analizat comportamentul anterior al persoanei în cauză, conținutul, forma și repercusiunile publicărilor, precum și raportul de proporționalitate între ingerință și scopul urmărit, ajungând la concluzia că acțiunile pârâtei nu sunt ilicite, deci nu se justifică admiterea cererii. (Tribunalul București, Decizia civilă nr. 2199A din 31.08.2021, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.