Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Studenții și elevii din instituțiile de învățământ ale MAI pot participa la activități din străinătate
27.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Lege 9, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 391 din 21 aprilie 2022 a fost publicat Decretul nr. 524/2022 pentru promulgarea Legii privind participarea studenților și a elevilor din instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne la activități din străinătate.

Studenţii înmatriculaţi la programele de studii universitare de licenţă pentru formarea iniţială a ofiţerilor, organizate de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, la forma de învăţământ cu frecvenţă, şi elevii înmatriculaţi la şcolile pentru formarea iniţială a subofiţerilor şi agenţilor de poliţie, ce funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, se pot deplasa în străinătate în vederea participării la următoarele activităţi:
a) conferinţe ştiinţifice sau de specialitate;
b) stagii de pregătire;
c) schimburi de experienţă sau vizite de documentare.

Pe durata deplasării în străinătate şi participării la activităţi, studenţii şi elevii beneficiază de drepturi de cazare, diurnă şi transport.

Elevii şi studenţii care şi-au pierdut cel puţin jumătate din capacitatea de muncă în timpul deplasării în străinătate beneficiază de pensie de invaliditate.

Cheltuielile aferente deplasării în străinătate se iau în calcul la stabilirea cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării.

Prezenta lege intră în vigoare la 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti