Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Întâlnire de lucru Ministerul Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor
27.04.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 aprilie 2022, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a avut o întâlnire de lucru cu Dan Halchin, directorul general al ANP, și cu 40 de directori de penitenciare, alături de Bogdan Ilea, Secretarul de Stat coordonator al ANP, și Tiberiu Ungureanu, consilier al ministrului Justiției și fost director general al ANP, potrivit unui comunicat.

Cătălin Predoiu: „Aștept din partea dumneavoastră profesionalism și integritate! Condițiile din penitenciare trebuie să fie egale pentru toți, iar respectarea procedurilor și drepturilor deținuților trebuie să fie stricte. Vă felicit pentru că suntem la zi cu obiectivele Planului de creștere a capacității de cazare și a îmbunătățirilor de detenție 2020 – 2025. Crescând numărul locurilor de detenție din penitenciare și îmbunătățirea condițiilor de detenție, vom șterge, treptat, imaginea sistemului penitenciar creată prin condamnările la CEDO din anii trecuți, pentru că acele condamnări au fost pronunțate pentru situația existentă la nivelul anilor 2000 – 2010, în prezent, situația fiind radical schimbată. Cunosc bine situația sistemelor penitenciare din Europa și pot spune că sistemul românesc a progresat în ultimii ani și nu este mai prejos decât alte sisteme din Europa, iar aceste progrese vor continua. Am fost cel care a discutat cu Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei – format Drepturile Omului Planul ”Rezmiveș” de creștere a capacității de cazare și îmbunătățire a condițiilor din penitenciare, mă bucur să constat că acest plan este îndeplinit la zi și voi insista permanent pentru realizarea lui întocmai, responsabilizând conducerea ANP. Fiecare director de penitenciar este responsabil, de asemenea, de supravegherea respectării legii și protejarea drepturilor fiecărui deținut în parte. Conducerea Ministerului Justiției va efectua vizite periodice, anunțate și inopinate, în penitenciare, pentru a verifica permanent respectarea drepturilor deținuților.”

Secţiuni: Comunicare profesională, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO