Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Ministerul Sportului poate organiza în fiecare an Săptămâna mişcării în România
29.04.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul sportului, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 408 din 28 aprilie 2022 a fost publicată Legea nr. 116/2022 pentru completarea art. 3 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000.

Prin prezenta lege la articolul 3 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 200 din 9 mai 2000, cu modificările şi completările ulterioare, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu următorul cuprins:

„(4) Ministerul Sportului poate organiza în fiecare an «Săptămâna mişcării în România»:

a) Ministerul Sportului poate organiza/coordona «Săptămâna mişcării în România» prin direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cluburile sportive, complexurile sportive naţionale, casele de cultură ale studenţilor.

b) Ministerul Sportului poate organiza «Săptămâna mişcării în România» în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, prin Federaţia Sportul Şcolar şi Universitar, pe bază de protocol şi ordin comun al celor doi miniştri.

c) Ministerul Sportului poate organiza «Săptămâna mişcării în România» în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi federaţiile sportive naţionale.

d) Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, federaţiile sportive naţionale şi Federaţia Sportul pentru Toţi, care vor încheia contracte de finanţare a activităţii sportive cu Ministerul Sportului, pot include sume în cererea de finanţare pentru susţinerea «Săptămânii mişcării în România».

e) Unităţile administrativ-teritoriale pot aloca sume în vederea susţinerii «Săptămânii mişcării în România» în baza unui protocol încheiat între acestea şi direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cluburile sportive, organizaţiile nonguvernamentale cu atribuţii în domeniul sport şi tineret de pe teritoriul României.

f) Direcţiile judeţene de sport, respectiv Direcţia pentru Sport a Municipiului Bucureşti, cluburile sportive, organizaţiile nonguvernamentale au obligaţia să înştiinţeze Ministerul Sportului cu privire la acţiunile ce urmează a fi desfăşurate.

g) Ministerul Sportului centralizează/coordonează toate acţiunile prevăzute la lit. f).

h) Ministerul Sportului are obligaţia să asigure cel puţin un număr egal de acţiuni în cele două medii, rural/urban.

i) Ministerul Sportului poate încheia contracte de voluntariat prin deconcentratele sale cu sportivi sau foşti sportivi, antrenori sau foşti antrenori, mari personalităţi ale sportului românesc, în vederea promovării şi implementării cu succes a «Săptămânii mişcării în România».

j) Ministerul Sportului poate oferi distincţii celor prevăzuţi la lit. i), cu menţiunea Ambasador al «Săptămânii mişcării în România» şi/sau alte distincţii, ca urmare a implicării acestora în scopul prezentei legi.

k) Ministerul Sportului va prezenta public, în maximum 120 de zile de la eveniment, un raport al activităţilor cuprinse în «Săptămâna mişcării în România», bugetele alocate de toate instituţiile şi organizaţiile implicate, numărul de participanţi, clasamentele finale, premiile şi distincţiile oferite.

l) «Săptămâna mişcării în România» va cuprinde şi activităţi sportive dedicate tinerilor, copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.”

Intrare în vigoare: 1 mai 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti