« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Competența în cazul contestării sancţiunii disciplinare a reclamantului care face parte din categoria personalului din unităţile din justiţie (şef serviciu la Serviciul de probaţiune)
06.05.2022 | Alina MATEI

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, JURIDICE.ro, Note de studiu, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că Legea nr. 123/2006 privind statutul personalului de probaţiune nu conţine o normă care să atribuie contenciosului administrativ competenţa în acest domeniu special, iar în cazull contestării sancţiunii disciplinare dispuse prin Ordinul ministrului Justiției, devine aplicabil – potrivit art. 78 din acelaşi act normativ: Dispoziţiile Legii nr. 123/2006 se completează cu reglementările din legislaţia muncii şi legislaţia civilă, în măsura în care nu sunt incompatibile cu specificul raporturilor de muncă prevăzute de prezenta lege.) – dreptul comun în materia jurisdicţiei muncii, respectiv Codul muncii. (Decizia nr. 3091 din 21 mai 2021, pronunțată de Secția de contecios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Av. Alina MateiSĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.