Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Glosarul denumirilor comune ale ingredientelor utilizate la etichetarea produselor cosmetice
02.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 127 din 29 aprilie 2022, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2022/677 a Comisiei din 31 martie 2022 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1223/2009 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește glosarul denumirilor comune ale ingredientelor utilizate la etichetarea produselor cosmetice.

Decizia (UE) 2019/701 a Comisiei (2) a stabilit glosarul denumirilor comune ale ingredientelor în conformitate cu articolul 33 din Regulamentul (CE) nr. 1223/2009. Un număr mare de modificări trebuie aduse acestui glosar pentru a lua în considerare noile denumiri ale ingredientelor care sunt utilizate în prezent pentru produsele cosmetice introduse pe piața Uniunii. Prin urmare, Decizia (UE) 2019/701 a trebuit, din motive de claritate, să fie înlocuită.

Astfel, prin prezenta decizie, Decizia (UE) 2019/701 se abrogă și se prevăd denumirile comune ale ingredientelor în scopul conformității cu [cerințele de etichetare prevăzute în] Regulamentul (CE) nr. 1223/2009, pe care operatorii economici le pot utiliza de la 29 aprilie 2022 până la 28 aprilie 2023.

Intrare în vigoare: 29 aprilie 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti