Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Filip & Company a asistat un sindicat de bănci în una dintre cele mai mari finanțări pentru investiții verzi din România
03.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Casa de avocatură Filip & Company a asistat alături de Linklaters LLP sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 127 de milioane de euro acordată companiei Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa Centrală.

În cadrul acestei finanțări UniCredit Bank și Raiffeisen Bank au acționat în calitate de Coordonatori, Bookrunners, Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare, iar Banca Comercială Română, ING Bank și OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare. Coordonatorii de Sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate și Agent de Garanţii.

Echipa Filip & Company a fost lead counsel în acest proces și a coordonat echipele de avocați din mai multe jurisdicții europene, inclusiv Slovacia și Lituania.

Alexandra Manciulea, partener Filip & Company:În ultimii ani atenția acordată finanțărilor durabile a crescut rapid în contextul importanței pe care investitorii o atribuie tranziției către o economie cu mai puține emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient și care este astfel mai durabilă, iar finanțările care țin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de băncile din sindicat în acordarea acestei finanțări, care va ajuta cu siguranță la consolidarea infrastructurii de reciclare a deșeurilor din regiune.” 

Echipa Filip & Company a fost coordonată de Alexandra Manciulea și le-a inclus în roluri cheie pe Rebecca Marina (senior associate) și Camelia Ianțuc (senior associate), Andreea Dinu (associate),  și Ioana Roman (partener), care a coordonat echipa de real estate implicată în dosar.

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de Banking și servicii financiare, fiind clasată în primul eșalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialiști cu o experiență bogată și de succes în tranzacții complexe în domeniul piețelor financiare, dobândită atât în tranzacții interne cât și internaționale.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti