« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Ploiești. Nerespectarea de către instanțe a Ghidului onorariilor minimale ale avocaților
04.05.2022 | Alexandru SIMA

Drept Timisoara
Secţiuni: Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură civilă, RNSJ, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Curtea de Apel Ploiești, într-un litigiu de Dreptul muncii, a decis reducerea onorariului avocațial stabilit în conformitate cu dispozițiile Ghidului orientativ al onorariilor minimale aprobat prin Hotărârea UNBR nr. 82 din 17-18 iulie 2020.

Astfel, instanța a considerat suma de 1.540 lei, reprezentând onorariul minimal recomandat prin Hotărârea UNBR pentru astfel de cauze, ca fiind disproporționată, și a dispus reducerea sa la 1.000 lei apreciind că, dată fiind complexitatea medie a cauzei și faptul că avocatul s-a prezentat la un singur termen, se impune reducerea sa în baza art. 451 alin. (2) din Codul de procedură civilă. (Decizia nr. 3252 din 22 decembrie 2021, Curtea de Apel Ploiești, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.