Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Bondoc și Asociații a asistat cu succes Municipiul București în legătură cu emisiunea de obligaţiuni în valoare de 555.000.000 lei
04.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Comunicate profesioniști, Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Bondoc și Asociații a asistat cu succes Municipiul București, oferind servicii de consultanță juridică necesare în legătură cu emisiunea unui număr de 55.500 de obligațiuni, cu o valoare nominală totală de 555.000.000 lei, oferite spre subscriere în cadrul unui plasament privat adresat exclusiv investitorilor calificați. Emisiunea de obligațiuni a fost intermediată de sindicatul format din BRD Groupe Societe Generale S.A. și Raiffeisen Bank S.A. Asistența a acoperit, de asemenea, consultanta in legătură cu admiterea la tranzacționare a obligațiunilor pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (segmentul principal, categoria de obligațiuni municipale) care a avut loc la data de 29 aprilie 2022.

Echipa specializată în piețe de capital implicată în proiect a fost coordonată de Simona Petrișor (avocat asociat) împreună cu Diana Ispas (avocat asociat), din care a făcut parte și Alexandru Achim (avocat colaborator senior), Silviu Vasiliu (avocat colaborator) și Alexandra Bunea-Mihai (avocat colaborator junior).

Simona Petrișor, avocat asociat în cadrul Bondoc si Asociații SCA: “Apreciem mult că am avut ocazia să acordăm asistență Primăriei Municipiului București în legătură cu această emisiune de obligațiuni încununată de succes. A fost un proiect cu multe provocări, în principal din cauza contextului geopolitic, momentului selectării noastre, precum și având în vedere noutatea relativa a cadrului juridic aplicabil și dorim să mulțumim întregii echipe implicate în finalizarea sa cu succes.”

Diana Ispas, avocat asociat în cadrul Bondoc si Asociații SCA: „Suntem încântați că am putut contribui la succesul acestei emisiuni de obligațiuni, care joacă un rol deosebit de semnificativ raportat la contextul geopolitic actual care afectează piețele financiare. Tranzacția setează un nou precedent, fiind prima emisiune de obligațiuni municipale care beneficiază de un cadru juridic european mai flexibil, adaptat emisiunilor de obligațiuni realizate de către autoritățile publice, un exemplu care sperăm că va inspira și alte municipalități din România să aibă încredere în piața locală de capital, prin utilizarea unor emisiuni tradiționale si, de ce nu, a unor emisiuni verzi sau cu componentă de sustenabilitate.”

Mai multe detalii referitoare la proiect pot fi găsite aici și aici.

:: English version

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti