Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Cadrul de desfășurare a testelor de reziliență cibernetică TIBER-RO pe piaţa financiară
04.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Cyberlaw, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 432 din 3 mai 2022 a fost publicată Regulamentul nr. 6/2022 privind cadrul de desfășurare a testelor de reziliență cibernetică TIBER-RO.

Prezentul regulament stabileşte cadrul de testare a rezilienţei cibernetice, prin desfăşurarea unor atacuri cibernetice simulate, cu grad ridicat de complexitate şi bazate pe informaţii despre vulnerabilităţile şi ameninţările la care entităţile sunt supuse în realitate.

Se aplică administratorilor de infrastructuri ale pieţei financiare aflaţi în aria de monitorizare a Băncii Naţionale a României, precum şi instituţiilor de credit desemnate drept participanţi critici la infrastructurile pieţei financiare.

Instituţiile participante la infrastructurile pieţei financiare, care nu sunt desemnate participanţi critici, pot să realizeze testul TIBER-RO în mod voluntar.

Testele de tip TIBER-RO vizează:

a) funcţiile critice ale entităţii testate;

b) infrastructura informatică de producţie, informaţiile, procedurile, personalul şi serviciile externalizate, utilizate de entitate, care susţin funcţiile critice ale entităţii testate.

Testele simulează, într-un mod controlat, atacuri de natură cibernetică ale unor atacatori avansaţi din punct de vedere tehnologic şi persistenţi, inclusiv grupări de crimă organizată sau actori statali, care pot afecta disponibilitatea, integritatea şi confidenţialitatea resurselor care susţin funcţiile critice ale entităţii testate, folosind instrumente, metode şi tehnici specifice acestor atacatori, cu scopul de a verifica şi îmbunătăţi rezilienţa cibernetică a entităţii testate.

Intrare în vigoare: 3 mai 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti