« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Justiția Curții de Apel Timișoara (S2. I). Judecarea cauzelor unui justițiabil doar de anumiți judecători
09.05.2022 | Andrei PAP

Drept Timisoara
Secţiuni: Articole, Drept civil, Opinii, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Andrei Pap

Andrei Pap

Revenim cu un ”nou sezon” de dezvăluiri judiciare, de data aceasta, suscitând atenția comunității juridice cu alte aspecte interesant de suspecte pe care noi le-am sesizat în procedura de judecare a unor cauze ajunse și pe rolul Curții de Apel Timișoara, în care parte litigantă este ”personajul special” al seriei noastre de articole pe care am decis să le publicăm, în speranța că vor fi utile celor care în această perioadă se judecă/se vor judeca în contradictoriu cu acesta la Tribunalul Caraș-Severin ori la Curtea de Apel Timișoara, informațiile puse de noi la dispoziția celor interesați, putând fi ușor verificate și eventual folosite în susținerea unor cereri de recuzare ori de strămutare a proceselor care, într-un stat de drept, unde nimeni nu este mai presus de lege, trebuie să fie judecate în mod corect, în cadrul unor proceduri judiciare în care se asigură efectiv toate garanțiile de independență, de imparțialitate, de respectare a legii.

Dacă în primele episoade am arătat cum la Tribunalul Caraș-Severin sunt unii dispuși să își facă de rușine onorabila funcție și întreaga carieră de judecător, doar pentru a face pe placul unui anume justițiabil, pe care îl ”cadorisesc” cu soluții favorabile, inventând chiar ”cauze speciale” pentru a-l exonera de răspundere civilă delictuală[1] sau, după caz, pentru a angaja în orice circumstanță răspunderea civilă delictuală[2] cu scopul de a-i ”reduce la tăcere” pe pârâții care îi contestă acțiunile, comportamentul, limbajul ilicit manifestate în spațiul public, după ce judecătorii audiază și își fundamentează soluțiile [doar] pe depoziția aceluiași martor propus și încuviințat frecvent spre audiere[3] în fiecare dosar care ajunge să fie judecat doar de acești anumiți judecători[4], așa cum vom observa în următoarele episoade, aceste ”pure și aleatorii coincidențe” (în care ne permitem să nu credem – SIC!) se întâmplă inclusiv la Curtea de Apel Timișoara încă din perioada 2019-2020-2021-2022, în cauzele în care apare ca parte litigantă ”justițiabilul special” ca persoană fizică și/sau reprezentantul firmelor sale.

Astfel, analizând informațiile publice disponibile pe portal.just.ro[5] și portalul de jurisprudență ROLII, am putut constata următoarele:

– în dosarul nr. 3915/30/2018, Curtea de Apel Timișoara – Secția Contecios Administrativ și Fiscal pronunță o soluție favorabilă firmei ”justițiabilului special”, prin decizia civilă nr. 494/11.04.2019, care, conform portalului instanțelor de judecată și ROLII, a fost pronunțată de completul R15 – compus din jud. Diana L., jud. Lucica D. și jud. Roxana B.

– în dosarul nr. 4036/30/2018, Curtea de Apel Timișoara – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, dispune la data de 12.11.2020 suspendarea procesului privind firma aceluiași ”justițiabil special”, însă mai interesant este faptul cum și acest dosar, conform informațiilor de pe portal.just.ro, este repartizat aceluiași complet R15 – compus din jud. Lucica D., Roxana B. și Diana L.

– în dosarul nr. 2363/208/2019, Curtea de Apel Timișoara – Secția I Civilă, pronunță o soluție favorabilă ”justițiabilului special” și firmelor sale, prin decizia civilă nr. 917/07.12.2021, care, conform portalului instanțelor de judecată și ROLII, a fost pronunțată de completul R6 – compus din jud. Oana-Sanda A., jud. C. Pup și jud. Lucica D.

– în dosarul nr. 63/59/2022, Curtea de Apel Timișoara – Secția I Civilă, dispune la data de 01.02.2022 să nu fie strămutat un proces vizându-l pe ”justițiabilul special”, iar conform informațiilor de pe portal.just.ro, cererea de strămutare a fost repartizată completului PI6 – compus din jud. Oana-Sanda A.

– în dosarul nr. 1707/115/2021, Curtea de Apel Timișoara – Secția I Civilă, urmează după data de 10.05.2022 să soluționeze apelul declarat în cauză de pârâtul obligat de prima instanță la plata de despăgubiri pentru că, așa cum am arătat deja, a cerut ”justițiabilului special” să nu mai jignească/denigreze/calomnieze oamenii și să explice opiniei publice de către ori a dat chiar el mită unor funcționari publici și pentru ce, deosebit de interesant fiind cum și acest dosar ajunge în faza apelului să fie repartizat completului A9 – compus exact din aceleași jud. Lucica D. și jud. Oana-Sanda A.

În considerarea celor expuse mai sus, asupra cărora lăsăm și cititorii să reflecteze cu atenție, ne întrebăm retoric, cum se face că din atât de mulți judecători din cadrul Secției I Civilă și Secției de Contencios Administrativ și Fiscal de la nivelul Curții de Apel Timișoara, în perioada 2019-2020-2021-2022 ajung să judece procesele ”justițiabilului special” și ale firmelor sale numai judecătorii Lucica D., Oana-Sanda A., respectiv Roxana B. și probabil dintr-o ”greșeală” ajunge pe complet și alt judecător?! Să credem chiar că este pură coincidență?! Preferăm să dăm crezare ÎCCJ care a cam început și ea, ca instanță competentă să strămute procese, să își dea seamă că ceva nu este în regulă cu aceste ”pure coincidențe” invocate în unele cereri de strămutare și să dispună trimiterea dosarelor la alte instanțe situate în diferite regiuni ale țării, cea mai recentă situație fiind strămutarea dosarului nr. 1158/115/2020 de la Curtea de Apel Timișoara la Curtea de Apel Alba-Iulia, în cererea de strămutare admisă de instanța supremă, arătându-se, printre altele și faptul că: ”(…)Există deja manifestări din partea pârâtelor, care dovedesc convingerea acestora că la Curtea de Apel Timișoara vor avea un tratament privilegiat, pârâtele comunicându-ne în scris că ele cunosc deja soluționarea favorabilă lor a litigiului!”, în referire la o adresă cu nr. 180/18.10.2021 trimisă chiar ”Primăriei” care figurează ca parte în proces, în care reprezentantul firmei ”justițiabilului special”, menționează expres că: „Există o mare probabilitate ca și la recurs să rămână aceeași soluție (n.r. – de la Tribunalul Arad), cu atât mai mult cu cât aceasta se va judeca la Curtea de Apel Timișoara(…)”, aspect devenit chiar de notorietate publică, cel puțin în ”Mica Sicile” (n.n. – județul Caraș-Severin).


[1] A se vedea, Justiția Tribunalului Caraș-Severin (I). Reinventarea instituției răspunderii civile delictuale, material publicat la data de 25.03.2022 pe www.juridice.ro.
[2]   Justiția Tribunalului Caraș-Severin (II). Atragerea răspunderii [civile delictuale] unui ales local pentru că a solicitat reclamantului să nu mai jignească și să explice opiniei publice de câte ori a dat mită, material publicat la data de 04.04.2022 pe www.juridice.ro.
[3] A se vedea, Justiția Tribunalului Caraș-Severin (III). Folosirea aceluiași martor în cadrul acțiunilor în răspundere civilă delictuală, material publicat la data de 08.04.2022 pe www.juridice.ro.
[4] A se vedea, Justiția Tribunalului Caraș-Severin (IV). Rețeta succesului privind acțiunile în răspundere civilă delictuală, material publicat la data de 20.04.2022 pe www.juridice.ro.
[5] Compunerea completurilor de judecată în anul 2019 – AICI; compunerea completurilor de judecată în anul 2020 – AICI; compunerea completurilor de judecată în anul 2021 – AICI; compunerea completurilor de judecată în anul 2022 – AICI.


Avocat Andrei Pap
PAP | law office

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.