Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureş. Dare de mită. Arestare preventivă


05.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept penal, Procedură penală, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 5 mai 2022, Tribunalul Maramureş a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat în vârstă de 42 de ani, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzute de art. 290 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 1 şi 3 şi ale art. 43 alin. 5 din Codul penal, respingând totodată cererea formulată de inculpat de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, potrivit unui comunicat.

Pentru a dispune măsura arestării preventive, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 28 aprilie 2022, în jurul orei 21:51, fiind surprins în trafic, pe un drum naţional din oraşul Borşa, de către doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Borşa aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, conducând un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, le-a promis agenţilor, în mod repetat, remiterea a diverse sume de bani (suma de 10.000 de euro, precum şi alte sume), pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să consemneze în actul de constatare că autoturismul ar fi fost condus de o altă persoană, propuneri respinse de către agenţi.

S-a mai reţinut că, în cursul aceleiaşi seri, după ce a fost condus la sediul Poliţiei, i-a promis unuia dintre cei doi agenţi remiterea sumei de 300 de euro, iar ulterior, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, a încercat în mod repetat să-i introducă acestuia în buzunar o sumă de bani într-un cuantum nestabilit, acţiuni rămase fără rezultat, ca urmare a refuzului agentului de poliţie de a accepta promisiunea, respectiv de a primi suma de bani, iar în data de 29 aprilie 2022, în jurul orei 16:22, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, într-un birou din incinta sediului de poliţie, i-a remis agentului de poliţie respectiv suma de 400 de euro, pentru a-l determina pe martor să-şi încalce atribuţiile de serviciu, respectiv să distrugă actul de constatare încheiat pe numele său şi să încheie un alt act de constatare, din care să rezulte că o altă persoană a condus în data de 28 aprilie 2022 autoturismul, urmărind astfel să evite tragerea sa la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 337 din Codul penal şi reţinerea permisului de conducere şi i-a promis că, în data de 2 mai 2022, îi va mai remite o sumă în cuantum de 600 de euro, acţiuni urmate de constatarea flagrantă a infracţiunii.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti