Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Procedura de emitere a autorizaţiei de acces în porturile româneşti al navelor care arborează pavilion rus
06.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Monitorul Oficial al României, Război Ucraina, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 449 din 05 mai 2022 a fost publicată Procedura de emitere a autorizaţiei de acces în porturile româneşti al navelor care arborează pavilion rus, din 04.05.2022.

În vederea obţinerii autorizaţiei de acces într-un port românesc al unei nave care arborează pavilion rus, agentul navei trebuie să transmită electronic, la adresa de e-mail dtndir@mt.ro, cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de intrarea în zona de control al traficului, următoarele documente şi informaţii:

– solicitarea agentului navei, potrivit modelului din anexa nr. 1

– declaraţia pe propria răspundere, potrivit modelului din anexa nr. 2

– certificatul de naţionalitate al navei

– declaraţia de marfă, astfel cum este prevăzut în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului transportului şi infrastructurii nr. 1.413/2012

– contractele comerciale referitoare la marfă/facturi/orice alt document comercial relevant care să ateste că marfa se încadrează în unul dintre cazurile prevăzute la art. 3 alin. (5) din Regulamentul (UE) nr. 833/2014 al Consiliului din 31 iulie 2014 privind măsuri restrictive având în vedere acţiunile Rusiei de destabilizare a situaţiei în Ucraina, modificat prin Regulamentul (UE) nr. 576/2022, pentru care s-a solicitat derogarea şi autorizarea accesului în port.

Direcţia transport naval emite autorizaţia de acces în port în termen de 3 zile lucrătoare de la data solicitării agentului navei.

Intrare în vigoare: 5 mai 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti