Secţiuni » Arii de practică » Protective » Protecţia animalelor
Protecţia animalelor

Abrogarea Deciziei 2010/346/UE referitoare la măsurile de protecție cu privire la anemia infecțioasă ecvină în România


07.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Protecția animalelor
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L131 din 5 mai 2022, a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2022/701 a Comisiei din 4 mai 2022 de abrogare a Deciziei 2010/346/UE referitoare la măsurile de protecție cu privire la anemia infecțioasă ecvină în România.

Cu ocazia reuniunii din februarie 2022 a Comitetului permanent pentru plante, animale, produse alimentare și hrană pentru animale, România a prezentat celorlalte state membre și Comisiei un raport privind situația care a arătat că au fost realizate progrese în ceea ce privește eradicarea AIE și că anumite părți din teritoriul său au rămas indemne de boală de peste 12 luni sau că prevalența bolii s-a menținut în limitele observate la nivel regional în alte state membre. Astfel, se arată că programul național de eradicare a AIE pus în aplicare pe teritoriul României s-a dovedit a fi eficace.

Prin urmare, măsurile prevăzute în Decizia 2010/346/UE au devenit caduce, iar cerințele de sănătate animală prevăzute în Regulamentul delegat (UE) 2020/688 sunt în prezent suficiente pentru a asigura circulația în condiții de siguranță a ecvideelor între statele membre.

Prezenta Decizie abrogă Decizia 2010/346/UE și intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti