« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Cluj. Distrugere. Reținerea provocării
09.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Drept penal, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Procedură penală, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Cluj a hotărât că legea nu cere ca fapta provocatorului să fie la fel de gravă ca riposta celui provocat, dar pentru existenţa unei puternice tulburări sau emoţii se presupune, de regulă, ca faptele celor în cauză să aibă o apropiată semnificaţie. În speță, instanța a reținut, spre deosebire de instanța de fond, că inculpatul a comis infracţiunea de distrugere (art. 253 alin. 1 C. pen.), în stare de provocare (art. 75 alin. 1 lit. a) C. pen.). Situația de fapt constatată este că ”la data de 20.04.2018, în jurul orelor 20:00 inculpatul ####### , în timp ce se afla în fața magazinul alimentar SC ###### SRL de la nr. 66 din sat Crișeni, ####, județul Cluj, a distrus cu o bară metalică mai multe componente ale autoturismul marca Citroen cu nr. de înmatriculare #########, ce aparținea persoanei vătămate #######, care se afla parcat în fața magazinului alimentar, cauzându-i acestuia un prejudiciu de 3187,92 lei. Inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei. Din probele existente la dosar reiese că inculpatul a recurs la săvârșirea infracțiunii deoarece anterior a intrat în magazinul alimentar SC ###### SRL, unde administratorul ####### a refuzat să-l servească și, mai mult, l-a lovit cu coadă de mătură în cap deoarece inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a devenit insistent.” Curtea a dispus reducerea cuantumului pedepsei principale de la 1800 lei amendă penală (180 zile amendă, 10 lei/zi amendă) la 1000 lei amendă penală (100 zile-amendă, 10 lei/zi amendă). (Decizia nr. ### din 5 mai 2022, pronunțată de Secția penală a Curții de Apel Cluj)

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.