Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Schimbarea locului muncii fără acordul salariatului


10.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Craiova a hotărât că locul muncii reprezintă spațiul în care salariatul prestează efectiv munca, identificat sub aspectul fizic, geografic, loc ce poate fi fix sau alternativ, în spații diferite, iar stabilirea locului muncii sau a unui loc de muncă înseamnă precizarea cel puţin a următoarelor elemente: a localităţii, a unităţii sau subunităţii(secţiei, atelierului, departamentului, direcţiei, serviciului, biroului), dacă munca se va presta în mod stabil la sediul unităţii sau subunităţii ori în afara ei (în alte puncte de lucru, din aceeaşi localitate sau chiar în alte localităţi ori la domiciliul/reşedinţa salariatului). În speță, Curtea a constatat că reclamantul nu şi-a exprimat consimţământul în privinţa modificării locului muncii şi felului muncii nefiind întocmit și semnat nici un act adițional la contractul individual de muncă în această privință, contrar art. 41 Codul Muncii. Prin decizia contestată au fost modificate unilateral de către angajator elementele esențiale ale contractului individual de muncă, respectiv atât felul muncii, cât și locul desfășurării activității. În mod corect instanța de fond a reținut faptul că susținerile apelantei-intimate în sensul că Sucursala Minieră are în componență toate unitățile nu pot fi avute în vedere, raportat la faptul că, așa cum se poate observa și din organigrama depusă, Unitatea Minieră de Carieră ##### Peșteana are o structură proprie, diferită de cea a Sucursalei Miniere. Or, în atare condiții, prin întocmirea unei noi fișe a postului cu alte atribuții și, de asemenea, prin schimbarea locului muncii de la Sucursala Minieră la Unitatea Minieră de Carieră ##### Peșteana, apelanta-intimată a încălcat prevederile legale. (Decizia nr. ### din 30 martie 2022, pronunțată de Secția de litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Craiova)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro