« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Galați. Modificarea unilaterală a timpului de muncă
11.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Galați a hotărât că modificarea unilaterală de către angajator a timpului de muncă este ilegală. În speță, Curtea a constatat că reclamantei i s-a diminuat programul de la 8 ore la 4 ore pe zi, în realitate aceasta  a desfășurat o activitate tot de 8 ore pe zi, atribuțiile din fișa postului rămânând aceleași. Avea de făcut curățenie la 11 scări, lucru imposibil de realizat în 4 ore. Prin înjumătățirea programului de lucru ar fi trebuit să i se înjumătățească și atribuțiile funcției, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Îîn mod evident, prin trecerea de la un program de 8 ore la unul de 4 ore s-a înjumătățit și salariul reclamantei, ceea ce reprezintă un prejudiciu cert suferit de aceasta, cu atât mai mult cu cât atribuțiile funcției sale nu au fost reduse. (Decizia nr. ### din 29 martie 2022, pronunțată de Secția conflicte de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Galați)

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.