« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Reorganizare. Neregăsirea în noua organigramă a postului salariatului contestator
12.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Dreptul muncii, JURIDICE.ro, Jurisprudență Curți de Apel, Note de studiu, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Timișoara a hotărât că informarea salariatului despre intenția de a modifica contractul individual de muncă nu suplinește acordul acestuia la modificarea contractului individual de muncă. În speță, Curtea a reținut că în cazul în care în urma reorganizării unele posturi nu se mai regăsesc în noua organigramă, angajatorul nu are dreptul de a modifica felul muncii salariatului al cărui post nu se mai regăsește în noua schemă, fără a avea acordul acestuia. Chiar dacă angajatorul a oferit un post ce se regăsește în noua organigramă și a fost realizată obligația de informare a salariatului cu privire la intenția de modificare a contractului individual de muncă în sensul arătat, rămâne obligația de a obține acordul salariatului pentru ocuparea postului oferit, acord ce se manifestă prin încheierea unui act adițional. (Decizia nr. ### din 16 martie 2022, pronunțată de Secția litigii de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Timișoara)

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.