Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Ziua Practicianului în Insolvență 2022: Spectacol aniversar la Ateneul Român cu 400 invitați
09.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Insolvență, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

UNPIR a sărbătorit în weekend Ziua Practicianului în Insolvență cu un spectacol aniversar organizat la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, în fața unui public alcătuit din 400 de practicieni în insolvență și invitați speciali.

”Văd printre noi foști profesori, actuali colegi și este un moment în care suntem mândri de această profesie și că ne putem întâlni din nou. (…) Avem abilitatea necesară și reușim să convingem că suntem un pic mai pricepuți în materie de insolvență decât alții. Cea mai mare satisfacție a noastră este să reușim să revigorăm o societate care are probleme”, a spus Niculae Bălan, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), în deschiderea evenimentului.

Cuvintele au fost rostite în fața unui public din care au făcut parte, ca invitați speciali, magistrați, profesori universitari și reprezentanți ai autorităților, într-un moment în care profesia de practician în insolvență trece printr-o serie de schimbări legislative.

La rândul său, Cătălin-Andrei Dascăl, președinte UNPIR Filiala București, a subliniat faptul că Ziua Practicianului în Insolvență 2022 este evenimentul UNPIR cu cel mai mare număr de participanți până în prezent, aproximativ 400 de invitați, ceea ce arată unitatea și forța profesiei, importanța profesiei în economia de piață și recunoașterea ei de către partenerii instituționali.

”Ultimul eveniment, în 2019, anterior pandemiei, s-a desfășurat la Palatul Regal, în Sala Tronului. (…) După o vizită la palat se impune un concert. Cel mai potrivit era la Ateneul Român, mai cu seamă că profesia noastră e o profesie de construcție, de reconstrucție, de consolidare, (așa cum a fost și) istoria Ateneului Român, acest monument de arhitectură, casa Filarmonicii și Festivalului George Enescu”, a adăugat Cătălin-Andrei Dascăl.

Invitați de renume

Pe lista de invitați speciali s-au regăsit:
Toni Greblă, Prefect București
Ion Popa, Președinte UAAM
Alexandru Petrescu, Consilier, Ministerul Finanțelor
Dorin Ciobanu, Președinte ALARM
Sorin Lazăr, Consilier, Curtea de Conturi
Nicolae Nițu, Direcția generală antifraudă, ANAF
Claudia Bonto, Director Direcției Cooperare Sancțiuni Internaționale și Finanțarea Terorismului, ONPCSB,
Prof. univ. dr. Marian Săcărin, ASE
Florin Dobre, Director General Administrativ, ASE
Dr. Nicoleta Țăndăreanu, fost judecător ÎCCJ
Csaba Bela Nasz, Judecător, ÎCCJ
Prof univ. dr. Augustin Fuerea, Consiliul Științific INPPI

”Vă felicit că ați ținut să marcați cu acest frumos eveniment Ziua Practicianului în Insolvență și că perpetuați acest bun obicei, pentru că în profesia dvs. trebuie să aveți și un cadru organizatoric instituționalizat în care profesia să crească, să dobândiți experiență, să puteți deveni un corp de profesioniști cu foarte multă solidaritate”, a spus Toni Greblă, fostul Președinte al Secției de Drept Privat din cadrul Consiliului Legislativ al României, desemnat recent ca Prefect al Bucureștiului.

La rândul său, Ion Popa, președintele UAAM, organizația omologă UNPIR în Republica Moldova, a arătat că în criza economică prefigurată la orizont practicienii în insolvență vor avea un rol foarte important de jucat.

”Sunt onorat să fiu alături de voi în această zi frumoasă. Nu ne-am mai văzut fizic de trei ani de zile. Ieri am stat circa cinci ore în vamă (…) dar prietenia a fost mai sus decât toate celelalte și azi sunt alături de voi. (…) Noi suntem cei care știm să gestionăm situația care azi ne leagă, criza care a fost și care vine, noi suntem cei care avem abilitățile necesare pentru a face față acestei situații. Economia României și cea a Republicii Moldova are nevoie de noi”, a spus Ion Popa.

Tot în segmentul de cuvântări ale invitaților, Alexandru Petrescu, fost Ministru al Comunicațiilor și actual consilier în cadrul Ministerului Finanțelor, a punctat orientarea UNPIR către digitalizare, demersuri pe care uniunea le-a început încă din 2019 și le continuă cu noi proiecte.

 ”Trăim într-o perioadă în care mai toată lumea folosește cuvinte precum reformă, reorganizare, restructurare, revalorificare, așa că mă bucur să fiu alături de dvs., filonul incontestabil al acestui tip de expertiză. (…) Dvs. ați fost un corp de experți care ați reușit să vă adaptați foarte bine specificului perioadei prin care am trecut. Se gestionează dosarele online, se lansează licitații online, tot ceea ce ține de activitatea dvs. se gestionează online și vă felicit și vă urez să rămâneți sub același elan al digitalizării”, a spus Alexandru Petrescu.

A urmat un spectacol de muzică simfonică, acorduri de Vivaldi, Piazzolla și Mozart, oferite de Orchestra de Cameră Radio și soliștii Alexandru Marian, Radu Sinaci și Simina Croitoru, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Despre UNPIR

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) reglementează și reprezintă în România profesia de practician în insolvență. La nivel național, UNPIR are 3 000 membri compatibili, organizați în 35 de filiale.

Ziua Practicianului în Insolvență este un eveniment organizat anual prin care UNPIR caută să le mulțumească membrilor pentru profesionalismul de care dau constant dovadă în activitatea lor de zi cu zi.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti