Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Acțiuni de educație juridică în aprilie 2022


10.05.2022 | Lucian CHECHERIŢĂ
Secţiuni: Articole, Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

13 aprilie – Podcast „Educație pentru viață: Educație juridică în școli” cu Judecător Cristi Dănileț.

 12 aprilie – La invitația doamnei profesoare Daniela Enache, avocatul Ioan Mircea David a participat la o întâlnire online cu elevii clasei a X-a H din cadrul Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău. Tema discutată la întâlnire a fost „drogurile” unde, datorită proiectului „Acționăm Just” realizat împreună cu VeDem Just-Voci pentru Democrație și Justițe în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog, elevii au conștientizat riscul consumării și traficării drogurilor.

11 aprilie – În cadrul proiectul Acționăm Just, avocatul Ioan Mircea David s-a întâlnit cu elevii claselor a VII-a, a VIII-a și a XI-a din cadrul Liceului cu program sportiv „Mircea Eliade” din București. Întâlnirea a fost una interactivă, elevii aflând lucruri noi din domeniul juridic, mai ales cu privire la răspunderea penală, dar au primit și răspunsuri la curiozitățile lor: ce face un judecător, un procuror, un avocat?

10 aprilie – Domnul judecător Cristi Dănileț a participat la o întâlnire online cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Seimeni, jud. Constanța. Temele abordate de domnul judecător au fost multiple, de la drepturi și obligații cetățenești până la bullying și închisoare. Întâlnirea a avut loc la solicitarea doamnei director Mirabela Lojnita.

10 aprilie – Elevii clasei a VIII-a din cadrul Colegiului Tehnic „Dimitrie Ghika” din Comănești, jud. Bacău, au avut parte de câteva minute de educație juridică susținute de judecătorul Cristi Dănileț. Importanța respectării legilor a fost printre subiectele de interes pentru elevii colegiului, care nu ar fi putut afla atâtea lucruri fară solicitarea doamnei profesoare Oana Timaru care predă și opționalul de educație juridică.

9 aprilie – Curs de educație juridică online susținut de judecătorul Cristi Dănileț, la propunerea doamnei Zara Serinella, pentru elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași.

7 aprilie – Educație juridică la Constanța, în orașul Ovidiu. La invitația doamnei profesor Ioana Barbu, doamna avocat, conferențiar universitar dr. Roxana Topor a avut o întâlnire cu elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 2, unde a discutat despre importanța educației juridice în societate și rolul opționalului de educație juridică în școli.

7 aprilie –  La invitația doamnei Anca Hutu, președintele Asociației Părinților din Câmpina, judecătorul Cristi Dănileț a avut o întâlnire online cu elevii claselor X-XII de la Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Tema abordată a fost cea a mediului online, unde elevii au învățat cât de important este să avem grijă ce vorbim, cum vorbim și cu cine vorbim în mediul virtual. De asemenea, elevii au aflat lucruri importante despre bullying și violența școlară.

7 aprilie – La Sibiu, domnul judecător Cristi Dănileț s-a întâlnit online cu elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială „I.L. Caragiale ”, la invitația doamnei prof. Bianca Dobrin.

5 aprilie – Domnul Cristi Dănileț s-a întâlnit online cu adolescenții implicați în proiectul „Programul Național Webinarul JustEd”, unde au discutat despre importanța familiarizării adolescenților cu legea cât mai devreme. Elevilor li s-a prezentat și manualul „Elevul și Legea” unde găsesc informații juridice de bază pentru viitorul lor.

2 aprilie – Educație juridică pentru cercetașii de la Centrul local „Licos” din Timișoara, la invitația doamnei Loredana Popescu. Judecătorul Cristi Dănileț a stat de vorbă cu elevii de acolo și au dezbătut diferite teme de interes juridic.

2 aprilie – La Școala Gimnaziala nr. 24 din Timișoara, judecătorul Cristi Dănileț, a ținut o întâlnire care a fost mai mult decât educațională, la invitația doamnei prof. Codruța Obarsie.

2 aprilie – O nouă rundă de educație juridică la Timișoara, unde au participat peste 120 de elevi de clasa a XI-a. La inițiativa d-nei profesoare Mihaela Micșa, care predă opționalul de educație juridică la Liceul Teoretic „J. L. Calderon, domnul judecător Cristi Dănileț a ținut o lecție de educație juridica care a contribuit la constientizarea tinerilor prezenti de faptul că orice normă juridică, indiferent de natura ei, se respectă. De asemenea au fost abordate si teme legate de viața intimă și de familie dar si de limitele libertății sexuale.

2 aprilie – Școala Generală Nr. 30 din Timișoara a beneficiat de o lecție de educație juridică „predată” de domnul judecător Cristi Dănileț, la invitația doamnei profesoare Alina Dorca-Armas, elevilor clasei a VIII-a.

Lucian Checheriță, Președinte VeDemJust

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro