« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Tribunalul Timiș. Noțiunea de “deturnare a clientelei” din Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale
11.05.2022 | Alexandru SIMA

Drept Timisoara
Secţiuni: Concurență, Jurisprudență, Jurisprudență Tribunale, Note de studiu, RNSJ, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust
Alexandru Sima

Alexandru Sima

Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenței neloiale interzice prin art. 2 alin. (2) lit. b) “deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecţiei acestora şi a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi”

Tribunalul Timiș, prin Decizia nr. 456/2021, a statuat că nu constituie deturnare de clientelă fapta de a contacta rețeaua de clienți a fostului angajator, obținută în cadrul raporturilor de muncă. Analizând noțiunea de secret comercial, astfel cum a fost definită de art. 1 ind. 1 pct. 4 din Lege, instanța a concluzionat că datele de contact ale clienților reclamantei nu se circumscriu noțiunii de secret comercial, neavând ele însele valoare comercială în contextul obiectului de activitate al acesteia, astfel că fapta așa cum a fost descrisă prin cererea de chemare în judecată nu se circumscrie acțiunii de concurență neloială prevăzute de art. 2 din Legea nr. 11/1991. (Tribunalul Timiș, Decizia nr. 456 din 6 iulie 2021, disponibilă pe rolii.ro)

Av. Alexandru Sima, SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.