Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drepturile omului
Drepturile omului
DezbateriToate evenimenteleCărţiProfesionişti

CEDO, Solyanik v. Rusia. Poluarea de la cimitirul din Vladivostok încalcă dreptul la respectarea vieții private și de familie


10.05.2022 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Dreptul Uniunii Europene, Drepturile omului, Jurisprudență
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 10 mai 2022, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Solyanik v. Rusia.

În unanimitate, Curtea a reținut că a fost încălcat art. 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, fapt pentru care Rusia trebuie să plătească reclamantului 7.500 de euro cu titlu de prejudiciu moral și 7.300 de euro pentru alte taxe.

Cazul se referea la plângerea reclamantului cu privire la poluarea provenită de la un cimitir situat foarte aproape de casa sa și terenul adiacent.

Curtea a observat în special că cimitirul s-a extins treptat spre proprietate și că existau rapoarte medico-legale care constatau că solul și apa de pe terenul său erau periculos de contaminate. Prin urmare, Curtea a constatat că articolul 8 este aplicabil în acest caz, chiar dacă nu a existat nicio dovadă de afectare reală a sănătății reclamantului.

Acesta a concluzionat că cimitirul funcționa cu o încălcare flagrantă a legislației interne, în ciuda mustrărilor autorităților de protecție a consumatorilor și a unei hotărâri judecătorești de a crea o zonă de protecție a sănătății de 500 de metri în jurul său.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti