Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea obligațiilor Agenției Naționale pentru Protecția Mediului în contextul administrării inventarului aproximativ al gazelor cu efect de seră
11.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 463 din 9 mai 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 600/2022 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 26 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2018/1.999 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 decembrie 2018 privind guvernanţa uniunii energetice şi a acţiunilor climatice, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 663/2009 şi (CE) nr. 715/2009 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Directivelor 94/22/CE, 98/70/CE, 2009/31/CE, 2009/73/CE, 2010/31/UE, 2012/27/UE şi 2013/30/UE ale Parlamentului European şi ale Consiliului, a Directivelor 2009/119/CE şi (UE) 2015/652 ale Consiliului şi de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 525/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului.

Astfel, Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) pregăteşte elementele inventarului aproximativ de emisii de gaze cu efect de seră al României, cu excepţia elementelor corespunzătoare categoriei Folosința terenurilor, schimbarea folosinței terenurilor și silvicultură, generează varianta completă a inventarului agregând elementele pregătite la nivelul autorităţii competente şi pe cele dezvoltate în contextul Hotărârii Guvernului nr.590/2019 pentru definirea obligaţiilor de administrare a subdomeniului Folosinţa terenurilor, schimbarea folosinţei terenurilor şi silvicultura (LULUCF), parte a domeniului Schimbări climatice, şi transmite oficial inventarul la Comisia Europeană.

De asemenea, se prevede în sarcina autorității competente obligația identificării şi solicitării datelor şi/sau informaţiilor necesare administrării, inclusiv pentru pregătirea, inventarului aproximativ al gazelor cu efect de seră organizaţiilor/entităților pe care le identifică ca potenţiali furnizori, iar în sarcina acestora din urmă
obligații de furnizare a respectivelor date şi/sau informaţii, de corelare a datelor şi/sau informațiilor transmise si de garantare că inventarul aproximativ al gazelor cu efect de seră este în concordanţă cu alte rapoarte ale României şi/sau alte documente pentru a căror pregătire se folosesc datele şi/sau informaţiile furnizate.

Intrare în vigoare: 9 mai 2022

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti