Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Administrația Prezidențială integrează acțiunile UNBR în eforturile naționale și internaționale pentru refugiații ucraineni
11.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Război Ucraina, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 10 mai 2022, UNBR a informat că demersurile avocaților pentru refugiați vor fi integrate în planurile naționale și internaționale de gestionare a crizei umanitare potrivit unui comunicat.

Sandra Pralong, Consilier de Stat pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor, a mărturisit că mobilizarea fără precedent în criza refugiaților ucraineni a fost remarcată la nivel internațional. Românii din afara granițelor sunt mândri de rolul pe care România îl joacă în context internațional în problema refugiaților ucraineni și apreciază rezultatele pozitive ale inițiativelor private și ale autorităților.  În plus, foarte mulți români stabiliți în Franța, Germania și Statele Unite ale Americii s-au mobilizat cu ajutoare.

Cătălina Galer, Consilier de Stat pentru Relația cu Autoritățile Publice și cu Societatea Civilă, a subliniat nevoia dezvoltării dialogului interinstituțional pentru a gestiona cât mai bine resursele și dorința tuturor de a se implica în ajutorarea celor care fug din calea războiului. Aceasta a spus că efortul conjugat la nivel național este soluția problemelor pe termen lung generate de criza refugiaților.

Traian Briciu, Președintele UNBR, a prezentat un sumar al acțiunilor UNBR de până la acest moment și a precizat că de acum încep adevăratele probleme juridice și sociale. În astfel de situații, procesul de integrare economică și socială implică întotdeauna o serie de probleme complexe. În plus, a precizat că Uniunea Națională a Barourilor, prin intermediul barourilor, în special ale barourilor de la granița cu zona de conflict, are capacitatea de a face față provocărilor perioadei următoare prin oferirea de sprijin juridic.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti