Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Modificări aduse Hotărârii Guvernului privind Lista categoriilor de informaţii clasificate secrete de stat elaborate sau deţinute de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi termenele de clasificare aferente acestora
11.05.2022 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 470 din 11 mai 2022 a fost publicată Hotărârea nr. 599/2022 privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 291/2018 pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, şi termenele de clasificare aferente acestora.

Prin prezenta Hotărâre se modifică titlul Hotărârii nr. 291/2018 din „ Hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, şi termenele de clasificare aferente acestora” în „Hotărâre pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, şi termenele de clasificare aferente acestora”.

De asemenea, se modifică conținutul articolului unic din:

„(1) Se aprobă lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, din domeniul de activitate al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, şi termenele de clasificare aferente acestora, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Categoriile de informaţii cuprinse în lista prevăzută la alin. (1) se detaliază prin ordin al ministrului pentru românii de pretutindeni.

în

„(1) Se aprobă Lista cuprinzând categoriile de informaţii clasificate secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate sau deţinute de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, şi termenele de clasificare aferente acestora, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

(2) Categoriile de informaţii cuprinse în lista prevăzută la alin. (1) se detaliază prin ordin al secretarului de stat pentru românii de pretutindeni.”

Se modifică și anexa Hotărârii nr.291/2018 în sensul înlocuirii sintagmei „ Ministerul pentru Românii de Pretutindeni” cu „Departamentul pentru Românii de Pretutindeni” și al eliminării termenului de clasificare de 50 ani în privința parolelor de acces la sisteme informatice acreditate pentru lucrul cu informaţii secrete de stat, a planul de pază şi apărare a obiectivelor, sectoarelor şi locurilor care prezintă importanţă deosebită pentru protecţia informaţiilor clasificate și a programul de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate.

Intrare în vigoare: 11 mai 2022

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti