Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Decizii de sancționare adoptate de ASF / aprilie 2022
12.05.2022 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a adoptat, în luna aprilie a anului 2022, mai multe decizii de sancționare a unor entități/persoane care activează în piața financiară non-bancară pentru încălcarea unor prevederi ale legislației incidente.

Piața de capital

S.A.I. Certinvest S.A.

Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la S.A.I. Certinvest S.A., au fost dispuse următoarele măsuri:
– sancționarea cu amendă în cuantum de 24.700 lei a A.I. Certinvest S.A.;
– sancționarea cu amendă în cuantum de 1.700 lei a lui Alexandru Voicu, în calitate de Director general;
– sancționarea cu amendă în cuantum de 1.700 lei a Anei Irina Racolța, în calitate de Director conformitate și Ofițer de Conformitate în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și a finanțării terorismului;
– sancționarea cu amendă în cuantum de 2.300 lei a lui Cosmin Alexandru Mizof, în calitate de Administrator de risc;
– sancționarea cu avertisment a lui Radu Viorel Buzea, în calitate de Director general adjunct;
– impunerea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele deficiențe constatate au vizat unele aspecte referitoare la cerințele de capital, guvernanță și activitatea operațională a societății.

Alpha Bank S.A.

Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la Alpha Bank S.A., în calitate de intermediar pe piața de capital, au fost dispuse următoarele măsuri:
– atenționarea lui Florin Raicu, în calitate de Șef Birou MiFID și Conflict de Interese;
– impunerea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Deficiențele constatate au vizat unele procese operaționale (tranzacțiile personale).

Bursa de Valori București S.A.

Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control periodic la Bursa de Valori București S.A., au fost dispuse următoarele măsuri:
– sancționarea cu avertisment a lui Cristian Bornoiu, în calitate de Ofițer de Conformitate în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și a finanțării terorismului;
– impunerea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele deficiențe constatate au vizat unele aspecte privind cadrul procedural/organizatoric.

S.S.I.F. Bursa Română de Mărfuri S.A.

Ca urmare a valorificării rezultatelor unui control inopinat la S.S.I.F. Bursa Română de Mărfuri S.A., au fost dispuse următoarele măsuri:
– sancționarea cu avertisment a S.S.I.F. Bursa Română de Mărfuri S.A.;
– sancționarea cu avertisment a lui Dragoș Onea, în calitate de persoană responsabilă cu administrarea riscurilor;
– instituirea unui plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele deficiențe constatate au vizat aspecte privind cerințele prudențiale.

Braiconf S.A. – Sancționarea cu avertisment a domnului Toderiță Ștefan – Alexandru, acționar al Braiconf S.A., pentru nerespectarea obligației de a raporta atingerea/depășirea poziției de 5% din drepturile de vot asupra emitentului.

S.S.I.F. Share Invest S.A. – Urmarea unui raport de control permanent au fost dispuse următoarele măsuri: Sancționarea cu avertisment a S.S.I.F. Share Invest S.A. și limitarea obiectului de activitate la nivelul unui capital inițial de 50.000 euro. Măsura a fost dispusă ca urmarea faptului că societatea nu deține nivelul minim necesar de fonduri proprii aferent obiectului de activitate autorizat.

Alte tipuri de măsuri

Electroargeș S.A. – Suspendarea, pe durata desfășurării AGOA și AGEA Electroargeș S.A. Curtea de Argeș, convocate pentru data de 28/29.04.2022, exercitării drepturilor de vot aferente unui număr de 16.000.000 de acțiuni ELGS, înregistrate la Depozitarul Central în contul societății Investments Constantin S.R.L., care a făcut obiectul dosarului nr. 238/1259/2020, în care Curtea de Apel Pitești a pronunțat Decizia Civilă nr. 448/A-C.

Asigurări

Asito Kapital S.A. – Sancționarea cu avertisment scris pentru lipsa unei evidențe adecvate și ordonate a documentelor aferente polițelor de garanții.

Amsterdam Broker de Asigurare S.R.L. – Sancționarea cu avertisment scris pentru faptul că nu a fost respectat termenul de transmitere către Autoritatea de Supraveghere Financiară a modificărilor actului de identitate al administratorului companiei de brokeraj.

Comisasig Broker de Asigurare S.R.L. – Sancționarea cu avertisment scris pentru modificări ale Actului constitutiv al companiei de brokeraj privind schimbarea structurii asociaților și numirea de noi administratori fără aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară.

Secţiuni: Asigurări, C. contravențional, Piața de capital | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO