« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Adeverinţa privind şcolarizarea și situaţia şcolară se vor putea întocmi și în una/mai multe limbi de circulație internațională
13.05.2022 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Anunțuri, Lege 9, Monitorul Oficial al României | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 473 din 12 mai 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3685/2022 pentru modificarea unor acte normative din domeniul educaţiei.

Prezentul Ordin modifică Regulamentul-cadru privind regimul actelor de studii şi al documentelor universitare în sistemul de învăţământ superior, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.156/2020, în sensul adăugării unei noi teze la alineatul 4 al articolului 4.

Astfel, la articolul 4, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), pe acelaşi/aceeaşi act de studii, supliment, respectiv foaie matricolă, după caz, datele înscrise în limba română pot fi înscrise, în condiţiile legii, şi în una sau mai multe limbi de circulaţie internaţională. Totodată, la cerere, adeverinţa privind şcolarizarea/absolvirea fără examen de finalizare a studiilor, situaţia şcolară şi adeverinţa care atestă calitatea de student se pot elibera şi în una sau mai multe limbi de circulaţie internaţională.”

De asemenea, alineatul (3) al articolului 1 din Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 6.551/2011 privind documentele şcolare şi universitare oficiale care se întocmesc numai în limba română este modificat în sensul eliminării din cadrul enumerării privind actele ce se întocmesc în limba română adeverinţa privind şcolarizarea și situaţia şcolară.

Intrare în vigoare: 12 mai 2022

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.